Nog steeds duiken er “nieuwe” stoffen op die onze bodem verontreinigen. Ook wanneer van een stof nog geen saneringsopties bekend zijn, is er vaak veel mogelijk.

ISTR® is een bodemsaneringsconcept van Arcadis In-Situ Technieken. ISTR® staat voor In-Situ Targeted Remediation en is een gerichte saneringsoplossing voor een groot aantal verbindingen, waar eerder geen efficiënte oplossing voor was. Met innovatieve technieken of een combinatie van verbeterde bestaande technieken kunnen we deze verontreinigingen nu wel aanpakken.

Met deze aanpak richten we ons juist op de minder gangbare monomeren en oplosmiddelen, die nog altijd in grote hoeveelheden in de chemische industrie geproduceerd of gebruikt worden.

Arcadis In-Situ Technieken is gespecialiseerd deze in-situ saneringen. Onze kosteneffectieve oplossingen hebben zich inmiddels in vele full-scale saneringen bewezen. Denk aan verontreiniging met stoffen als tetrahydrofuraan (THF), styreen, koolstofdisulfide (CS2) en 1,4-dioxaan.

ISTR®-programma

Binnen het ISTR®-programma hebben wij voor ruim 25 milieuschadelijke stoffen een saneringsoplossing ontwikkeld. Het programma blijft volop in ontwikkeling, het aantal stoffen met bijbehorende saneringsoplossingen groeit nog steeds.

Wanneer er voor een component (nog) geen pasklare oplossing beschikbaar is, biedt het ISTR®-programma vaak uitkomst. Wij zoeken graag samen met u naar een oplossing.

Meer informatie  over saneringsmethodes van de volgende stoffen:

×